Gelijkspel na makkelijke tegendoelpunten

DONDERDAG, 27 OKTOBER 2022, 20:57 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht is op 2-2 blijven steken tegen het zwakke FCSB uit Roemenië. Paars-wit speelde zeker niet denderend, maar was wel de beste ploeg en klom tweemaal op voorsprong. Na rust kwamen de Roemenen telkens weer op gelijke hoogte na makkelijk te vermijden tegengoals. Als West Ham vanavond verliest van Silkeborg is Anderlecht Europees uitgeschakeld. Maar veel heeft deze ploeg momenteel in Europa niet te zoeken.

Aarzelende start van Paars-wit dat wel wilde, maar slordig combineerde. Ook achteraan waren er enkele slordigheden die ervoor zorgden dat de Roemenen enkele keren kwamen opzetten. In minuut 9 kopte Edjouma net over. Anderlecht reageerde tweemaal via Silva en trok de wedstrijd naar zich toe. Ondertussen moest het wel blijven opletten achteraan. Gelukkig ontbrak het bij FCSB aan klasse om de foutjes bij Paars-wit af te straffen.

Anderlecht had het niet makkelijk om de Roemeense muur te doorbreken. In minuut 37 brak Verschaeren dan toch de ban. Een wisselvallige Murillo zette voor en Verschaeren trapte half draaiend knap binnen. Even later scoorde Silva bijna met een bal achter zijn steunbeen, maar de Roemeense doelman was er snel bij. Net voor tijd pakte Murillo geel waardoor hij de laatste wedstrijd mist. Anderlecht kwam bovendien best goed weg toen Van Crombrugge een hard getrapte vrije trap niet onder controle kreeg, maar de rebound over werd getrapt. Een broze, maar verdiende voorsprong bij de rust.

Vijf minuten na rust drong Anderlecht aan. Eerst struikelde Amuzu over zijn eigen voeten, maar in een volgende fase zette hij strak voor. De voorzet ging echter aan iedereen voorbij. Verschaeren, vanavond de beste man van Anderlecht, knalde even later op de Roemeense doelman. De eerste keer dat FCSB kwam opduiken na rust resulteerde meteen in een doelpunt. De Italiaanse vuurtoren Compagno, die was ingevallen na de rust, kopte netjes tussen Vertonghen en Hoedt (die amper in duel ging) in doel. Het zoveelste kopbaldoelpunt dat Anderlecht al slikt dit seizoen.

Maar Paars-wit was wel de betere ploeg. Amuzu miste alleen voor doel of vergat breed te leggen voor Silva. Vertonghen kopte een mooie kans naast, maar een kwartier voor tijd kopte de recordinternational wel raak op een hoekschop. Maar lang kon Anderlecht de voorsprong niet vasthouden. Bij een tweede Roemeense kramp na rust kon een bal bij een corner aan de eerste paal volledig vrij worden doorgekopt. Van Crombrugge kon enkel de bal tegenhouden, maar Dawa duwde de bal met zijn lichaam in doel. In de toegevoegde tijd kreeg Anderlecht nog een paar kleine mogelijkheden en kreeg Murillo nog zijn tweede geel. Verder dan een teleurstellend gelijkspel kwam het dus niet tegen FCSB dat tweemaal van Silkeborg 5-0 klop kreeg.

Als West Ham vanavond verliest van Silkeborg is Anderlecht Europees uitgeschakeld. Het kan enkel hopen dat de defensieve fouten er snel kunnen worden uitgehaald, te beginnen in de belangrijke confrontatie tegen Eupen op zondag.

Score: 2-2
Goal(s): 1-0 Verschaeren (37'), 1-1 Compagno (59'), 2-1 Vertonghen (74'), 2-2 Dawa (82')

Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Vertonghen, Hoedt, N'Diaye, Diawara (Ashimeru 60'), Arnstad, Verschaeren, Refealov (Stroeykens 60'), Amuzu (Duranville 75'), Silva
FCSB:Tarnovanu, Cretu, Dawa, Tamm, Radunovic, Oaida, Edjouma (Edulca 88'), Olaru (Radaslavescu 46'), Miculescu (Stoica 90+3'), Dumiter (Compagno 46'), Popescu (Coman 64')

Geel: Murillo 43', Compagno 66', Coman 87', Hoedt 87', Miculescu 88', Murillo 90+5'
Rood: Murillo 2x geel 90+5'

Scheidsrechter: Manfredas Lukjancukas
Stadion: Lotto Park