Anderlecht wint zuinig, maar verdiend

DONDERDAG, 22 MAART 2012, 08:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft de gewone competitie afgesloten met een 2-1 zege tegen Zulte Waregem en acht punten bonus op eerste achtervolger Club Brugge. Sacha Kljestan en Milan Jovanovic scoorden de doelpunten.


In vergelijking met de match van zondag op Sint-Truiden nam Juhasz zijn plaats opnieuw in ten nadele van Odoi. Wasilewski en Canesin behielde dus hun plaats. De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd en een sterke Kljestan opende al vroeg de score. Hij kopte een hoekschop van Biglia fraai in doel.

Ook na dit doelpunt bleef Anderlecht baas, maar tot grote kansen leidde dit niet. Het meeste gevaar kwam vanaf stilstaande fases. Zulte Waregem kwam amper over de middellijn, maar iets voorbij het half uur stond het plots gelijk. Leye mag oprukken en knalt het leer via Juhasz voorbij Proto. Voor de pauze kreeg Anderlecht nog één prima kans, maar het schot van Kljestan strandde op de paal.

Vlak na de pauze was het even schrikken toen Berrier scoorde met de kop, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Aan de overkant was het niet veel later wel raak. Een vrije trap van Biglia raakte niet weg en Jovanovic scoorde zijn negende van het seizoen. Mbokani zag niet veel later de 3-1 stranden op de paal.

Anderlecht bleef stevig domineren, maar een goede doelman Bossut en de paal hielden ook Kabangu, Mbokani en Praet van een treffer. Intussen had ook Jordan Lukaku zijn debuut gemaakt voor Anderlecht na uitvallen van Safari. De linksachter liet bij momenten aardige dingen zien.

Score: 2-1
Goal(s): 7' Kljestan 1-0, 34' Leye 1-1, 54' Jovanovic 2-1

Anderlecht: Proto, Wasilewski, Juhasz, Kouyate, Safari (55' Lukaku), Biglia, Kljestan, Gillet (74'Kabangu), Canesin, Jovanovic (90' Praet), Mbokani
Zulte Waregem:Bossut, De fauw, Colpaert, Hamalainen, Dachelet, Skulason (76' Serwy), Berrier, Delaplace (81'Minne), Chevalier, Naessens (76' Habibou), Leye

Geel: 36' Juhasz, 49' De Fauw, 51' Berrier, 67' Dachelet,
Rood: Geen

Scheidsrechter: Christof Dierick
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadionanderlecht-online forum