Deraeve: "Transfer minderjarige kan wel"

WOENSDAG, 29 FEBRUARI 2012, 13:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als Oswel Alvarez naar Anderlecht komt, zal paars-wit de jongeling goed moeten begeleiden. Scout Werner Deraeve wijst wel op dat het niet zeker is dat de jongen komt. "Momenteel is er enkel interesse, niks meer."


Bij Gent lukte een transfer niet omwille van wettelijke bepalingen. Volgens Deraeve, die voor Anderlecht scout in Zuid-Amerika, kan het echter wel. "Natuurlijk is een transfer van een minderjarige soms complex, maar het kán wel. Fernando Canesin was ook pas 17 toen hij naar Brussel kwam", zo zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Soms kunnen de ouders mee, soms niet. Dat moeten we individueel bekijken. Als we zo'n jongen aantrekken, gaan we ook niet over één nacht ijs. een jonge gast uit Zuid-Amerika let je niet enkel op voetballende kwaliteiten. Je moet je afvragen: is hij nog een kind of is hij al volwassen", aldus Deraeve.

"Ook met de ouders hebben we altijd een gesprek, want dat vertelt veel over zijn mentaliteit. Maar dan nog heb je nooit zekerheid. Om het cru te stellen: ons product is een mens. Je weet nooit honderd procent wat er achter een eerste indruk zit. Al heb je dat probleem ook met een speler van 25."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.