Van Himst: "Jacobs moet nu kampioen worden"

ZATERDAG, 25 FEBRUARI 2012, 16:07 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Wie na het Europese debacle wel achter coach Ariël Jacobs blijft staan is Anderlecht-coryfee Paul Van Himst. Tegelijk heeft hij ook een niet mis te verstane boodschap voor Jacobs. "Met deze kern moet Jacobs kampioen spelen."


Van Himst had de uitschakeling tegen AZ niet zien aankomen. "Zeg nu zelf: AZ was een haalbare tegenstander. Ginder speelde Anderlecht een slechte wedstrijd, maar donderdag hebben ze de Nederlanders een helft lang overklast. Als je de ploegen met elkaar vergelijkt, dan kom je tot de conclusie dat de kwalificatie enkel bepaald werd door momentopnames."

Heeft Anderlecht wel zijn plaats in Europese bekers na de winterstop? "Dat vind ik wel", aldus Van Himst in Gazet van Antwerpen. "Oké, er werd misschien te snel over een finale gesproken. Maar Anderlecht heeft met periodes wel getoond dat het in staat zou zijn om dat doel te bereiken."

"Te veel sterkhouders onder niveau"

"Maar net in de dubbele confrontatie met AZ tekenden te veel sterkhouders van Anderlecht niet present. Een sterkhouder die onder zijn niveau speelt kan je nog opvangen. Maar als zowel Biglia, Gillet als Jovanovic niet in de wedstrijd zit kan je het in Europa wel schudden. Ik vraag mij af of ze de juiste lessen hebben getrokken uit de heenwedstrijd."

Van Himst neemt het wel op voor Ariël Jacobs. "Anderlecht kan stukken beter en ik ben ervan overtuigd dat Jacobs wel het maximale uit deze groep haalt. Maar er rest hem geen andere keuzen dan te slagen in de competitie: hij moet kampioen worden. Laten we dus de eindafrekening op het einde van het seizoen maken."

Als Anderlecht zich rechtstreeks kwalificeert voor de Champions League moet het zich wel serieus wapenen volgens Van Himst. "Achteraan en op het middenveld moet er zeker iets bij komen. Maar in eerste instantie uitkijken wat felbegeerde jongens als Suarez, Mbokani en Biglia van plan zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.