Vandenbempt: "Laat uitschakeling een les zijn"

VRIJDAG, 24 FEBRUARI 2012, 15:34 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Met Anderlecht en Club Brugge werden er gisteren twee van de drie Belgische clubs uit Europa geknikkerd. Enkel Standard stootte zonder veel glans door. Sporza-journalist Peter Vandenbempt spaart zijn kritiek niet.


"Voor Anderlecht moet de ontgoocheling het grootst zijn", denkt Vandenbempt. "Het was met ambitie uit de poulefase gekomen en AZ was een ploeg die Anderlecht aankon. Maar RSCA moet dan wel op niveau zijn."

"Over de twee matchen gezien bracht Anderlecht te weinig", klinkt het. "Gisteren had iedereen de indruk dat als Anderlecht had kunnen scoren in de eerste 10 minuten, dat er nog goals zouden volgen. Maar goed, wat nadien volgde was een teleurstelling."

"Enkele bepalende spelers waren niet op de afspraak, met voorop Jovanovic. Maar ook Biglia schoot twee keer tekort. Dit moet Anderlecht toch inspireren om na te denken over wat nodig is als het vorig jaar in de CL zou spelen."

"Europees voetbal begint pas na Nieuwjaar"

Met Standard blijft er dus nog maar één Belgische club over in Europa. "Wat gisterenavond gebeurde, moet een les zijn", aldus Vandenbempt. "Laat ons in de komende jaren niet vervallen in een soort euforie als we eens een succesvolle Europese avond beleven."

"Europees voetbal begint pas echt na Nieuwjaar. De Belgische teams speelden 6 duels, met 4 nederlagen en 2 draws. En het was niet tegen United of City."

"Doemdenken hoeft nu ook niet, maar we moeten beseffen dat er geen overschot is. We mogen niet dromen dat we plots met veel teams Europees ver zullen raken en niet te snel over een verhoogd niveau van ons voetbal met dank aan de play-offs spreken", besluit Vandenbempt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.