Biglia: "Verloren organisatie na tegendoelpunt"

VRIJDAG, 24 FEBRUARI 2012, 12:56 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Aanvoerder Lucas Biglia was zichtbaar ontgoocheld na de Europese uitschakeling. "Het was een redelijk frustrerende avond voor ons", zucht de Argentijn in Gazet van Antwerpen. "Nochtans kregen we in de eerste helft genoeg kansen."


"Na drie minuten had Mbokani zijn duel met de doelman van AZ altijd moeten winnen. Toen het vluchtschot van Suarez tegen de paal belandde zijn we beginnen te beseffen dat het onze avond niet zou worden. Soms gaat de bal binnen, soms wil hij niet binnen."

Na de rust was het vet van de soep bij Anderlecht. "Door het doelpunt van AZ zijn we zonder overleg beginnen te voetballen", stelde Biglia vast. "In onze drang om te scoren verloren we alle zin voor organisatie. Dat bepalende spelers momenteel uit vorm zijn heeft daar echter niets mee te maken."

"Of AZ de kwalificatie verdiende? Daar ga ik mij niet over uitspreken. In het voetbal draait het ook niet om gerechtigheid. Maar AZ is niet voor niets een Nederlandse topclub. Vanavond hebben we getoond dat we het niveau hebben om nog mee te draaien in de Europa League. Je kunt je dus inbeelden hoe stil het was in de kleedkamer."

Zondag moet Anderlecht in de competitie naar Lierse. "Dat is het geluk in het voetbal: dat je na een nederlaag meteen revanche kunt nemen. Helaas is het niet meer in een Europese wedstrijd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.