"Bewijzen dat vorige week een accidentje was"

DONDERDAG, 23 FEBRUARI 2012, 08:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht zal vanavond stevig zijn trui moeten nat maken wil het doorstoten in de Europa League. Ariël Jacobs gelooft dat dit zal gebeuren. "Iedereen, van speler A tot Z, zal er met de steun van het publiek voluit voor gaan."


"Ik heb mij lang afgevraagd waarom het vorige week zo kon mislopen", vertelde Jacobs gisteren op zijn persbabbel. "Een speler kan eens minder goed zijn of bepaalde onderdelen van het spelconcept kunnen wel eens mislukken, maar nu kwam alles samen. Als AZ dan op zo'n niveau voetbalt, dan wordt het contrast wel heel groot."

"We moeten alle terechte kritiek van vorige week nu weerleggen en bewijzen dat het een accident de parcours was", stelde Jacobs. "Die 18 op 18 uit de poules telt niet meer. De spelers hebben daar een stuk geschiedenis geschreven dat mooi staat in de annalen van de UEFA, maar nu staan we weer op nul."

"Niet getraind op strafschoppen"

Om vanavond door te stoten, rekent Jacobs op zijn offensieve troeven. "Ik hoop dat Milan geprikkeld is na één match op de bank en Suarez is altijd een speler die een wedstrijd kan openbreken. Hij scoort ook gemakkelijk", aldus de Anderlecht-coach. "Drie seizoenen geleden stonden we 3-1 achter tegen Hamburg en grepen we ei zo na ook nog de kwalificatie."

Als er straks na 120 minuten 1-0 op het scorebord staat, komen er strafschoppen. Vorig seizoen miste Anderlecht vanaf de stip de Champions League na drie dure missers. Voorziet Jacobs nu zo'n scenario? “Ik hou daar geen rekening mee. We hebben er ook niet op getraind, je sterke punten moet je niet trainen. Een snelle goal zou niet slecht zijn, maar misschien moeten we ook geduld hebben. Het ideale scenario is dat we in de 89ste en de 90ste minuut de 1-0 en de 2-0 maken.”

Bron: Het Nieuwsblad




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.