Speelverbod huurlingen op straffe van forfait

ZATERDAG, 18 FEBRUARI 2012, 10:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Westerlo kan tegen Anderlecht niet rekenen op huurlingen Nathan Kabasele en Reynaldo. "Maar dat weet je op voorhand", zegt manager Herman Wijnants. "Anderlecht betaalt trouwens nog steeds hun salaris."


"Wij betalen een huursom en de bonussen, maar via een administratieve omweg omdat het wettelijk niet mag. Wij geven de bonussen door aan Anderlecht, Anderlecht betaalt ze uit en factureert ze vervolgens aan ons door", zo legt Wijnants uit.

Zoals Spanje en Engeland"

De gedachte achter het speelverbod bestaat erin om verdachtmakingen tegen te gaan. Contractueel is dit verbod echter niet vast te leggen. Dat gaat in tegen het recht op arbeid. Het werd dus geregeld via een bondsreglement.

"Een jaar of twee geleden werd die mogelijkheid opgenomen in het bondsreglement", aldus Nils Van Brantegem van de Pro League. "Zo'n overeenkomst is dus niet verplicht, maar als ze wordt aangegaan, is ze bindend op straffe van verlies van de match met forfaitcijfers."

België is overigens niet het enige land waar deze regel geldt. "We hebben het voorbeeld van Engeland en Spanje gevolgd", aldus Wijnants.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.