Martens: "Dit is beste Anderlecht in jaren"

WOENSDAG, 15 FEBRUARI 2012, 12:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Alle ogen zullen morgen gericht zijn op Maarten Martens, man in vorm bij AZ en jeugdproduct van Anderlecht. "Anderlecht heeft indruk op mij gemaakt de jongste weken. Terwijl ik de kansen eerst 50-50 achtte, zijn zij nu favoriet."


"Anderlecht is heel compleet. Met Mbokani, Jovanovic, Suarez en Gillet hebben ze vier heel gevaarlijke spelers en ze wisselen ook vaak van positie, wat moeilijk te verdedigen is", zo weet Martens. "In mijn ogen is dit het beste Anderlecht in jaren. Het doet mij denken aan toen ze nog in de Champions League speelden, aan de tijden met Koller en Radzinski misschien wel."

Toch gelooft Martens in de kansen van zijn AZ. "Het is aan ons om hun defensie te testen. Daar liggen volgens mij wel kansen. Het gevaar kan bij ons van alle kanten komen en dat is onze kracht", aldus de nummer tien van AZ.

"Had ik langer gewacht, was ik er wellicht geslaagd"

Zeven jaar geleden verliet Martens Anderlecht voor RKC. "Ik voelde bij de trainer en het bestuur dat er twijfel was. Op dat moment was spelen heel belangrijk en dus koos ik voor een uitleenbeurt. Het eerste jaar in Waalwijk was niet echt een succes."

Toch bleef Martens in Waalwijk, dat hem definitief overnam van Anderlecht. "Anderlecht deed me nog wel een aanbieding, maar daar sprak niet veel vertrouwen uit. Daarom wou ik ook liever verkocht worden. Had ik langer gewacht, dan was het wellicht wel gelukt bij Anderlecht, maar als je 20 of 21 bent, wil je spelen."

"Anderlecht-fans komen kijken voor mij"

In zijn omgeving leeft de clash tussen Martens' ex- en huidige club enorm. Liefst 130 personen bestelden een kaartje. "De meesten komen voor mij, maar er zijn er ook wel heel wat bij die in België voor Anderlecht supporteren. Ik heb ze allemaal duidelijk aangegeven dat ze in een neutraal vak terechtkomen", aldus Martens.

"AZ heeft er ook op aangedrongen dat ze geen Anderlecht-attributen dragen. Zelf heb ik ook duidelijk gemaakt dat het niet de bedoeling is dat daar plots dertig man opspringt als Anderlecht zou scoren. Maar ik heb er vertrouwen in dat ze gewoon zullen doen, omdat ik de meesten toch persoonlijk ken."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.