"Hopelijk speelt Maarten ooit voor Anderlecht"

WOENSDAG, 15 FEBRUARI 2012, 09:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Maarten Martens speelt morgen met AZ tegen de club van zijn jeugd. Ook voor zijn ouders is dit speciaal. "Maarten kreeg bij Anderlecht een prima opleiding", zegt vader Martens. "Ze wilden van hem de nieuwe Rensenbrink maken."


Maarten Martens kwam als 8-jarige bij Anderlecht terecht. “was uitgenodigd voor een test en iedereen schrok toen hij uit de auto stapte”, vertelt vader Patrick. 'Hij woog amper 20 kilo, maar toen gaven ze hem een tennisbal om te jongleren. Hij kon zo'n balletje toen 700 keer in de lucht houden en na enkele ogenblikken was Anderlecht al overtuigd.”

Zijn gestalte bleef Martens echter parten spelen. “Trainer Hugo Broos vond hem niet sterk genoeg voor Anderlecht. Anderlecht heeft hem toen uitgeleend aan RKC. Toen Vercauteren trainer werd, wilde hij Maarten terughalen, maar Anderlecht kocht toen net Marius Mitu. Mijn zoon zou toen vierde keuze geweest zijn na Zetterberg, Baseggio en Mitu. Hij heeft Anderlecht verlaten met pijn in het hart, want hij had de stijl van het huis.”

Ook na het vertrek van hun zoon bleven zijn ouders fan van Anderlecht. “Vanholsbeeck liet zich al ontvallen dat hij het betreurt dat Maarten niet doorstootte. Van rancune is wel geen sprake. Maarten genoot er een geweldige jeugdopleiding en plukt daar nu de vruchten van. Voor het Europese duel tegen AZ supporteren we voor het eerst tegen Anderlecht. Onze droom is dat Maarten op een dag nog eens voor Anderlecht speelt", zo besluit zijn vader.

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.