Diegem, waar bewust met jeugd gewerkt wordt

WOENSDAG, 15 FEBRUARI 2012, 08:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Abdelkahim Bouhna staat op het punt om een contract te tekenen bij Anderlecht. De middenvelder is een jeugdproduct van Diegem Sport, dat de jongste jaren enkele toppers afleverde. Geen toeval, beweert Pieter Jacobs, zoon ván.


Sofiane Bidaoui (21), is na de winterstop de smaakmaker van Lierse. Nabil Dirar werd door Club Brugge voor een recordbedrag verkocht aan Monaco. Ook Lierse-spits Jason Adesanya (18) heeft er zijn 'roots', net als Yannick Ferreira Carrasco (18), die nu bij de -19 van AS Monaco speelt. Anderlecht haalde er indertijd Omar El-Kaddouri (21), nu bij Brescia, weg. Abdelkahim Bouhna zou wel eens de volgende kunnen zijn.

Bij derdeklasser Diegem Sport wordt erg bewust met de jeugd gewerkt. "We hebben een duidelijke visie waar àlle trainers, scouts en coördinatoren achter staan", legt jeugdcoördinator Pieter Jacobs, zoon van Anderlecht-trainer Ariël uit. "Ons doel is om elke speler op zijn achttiende zo volmaakt mogelijk te maken, onafhankelijk van resultaten."

"Soms kan die speler klaar zijn om in derde nationale bij Diegem te spelen, soms moet hij afdalen naar eerste provinciale of als hij getalenteerd is, doorschuiven naar eerste nationale. Van bij de -9 tot de -19 is het doel om in kleine wedstrijdvormen op spelgerichte situaties te trainen, met de nadruk op tactische, technische en fysieke principes. Dat lukt vrij aardig."

Deze politiek laat zich ook merken in de samenstelling van de eerste ploeg van de derdeklasser. "Van de huidige kern van 30 spelers komen er zo'n 15 uit de eigen jeugd. En ik ben er zeker van dat er nog zullen doorstromen naar hogere afdelingen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.