Odoi: "Bankzitten is erger dan verliezen"

DONDERDAG, 9 FEBRUARI 2012, 09:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Door de schorsing van Marcin Wasilewski krijgt Denis Odoi tegen Standard nog eens speelgelegenheid. Of dat hoopt hij toch. "Als ik nu niet speel, dan kan ik mijn conclusies wel trekken. Dat betekent dat ik iets verkeerds doe."


Als nieuwkomer begon Odoi het seizoen in de basis bij Anderlecht. Na verloop van tijd verloor hij echter zijn plaats aan Marcin Wasilewski. Waarom precies, dat weet Odoi niet. "Ik dacht dat de bekermatch tegen Boom mij de das omdeed", aldus Odoi in de kranten. "Dat was mijn enige echte slechte match voor Anderlecht. Maar tijdens de winterstage heeft de coach dat ontkend."

"Ik moet zijn keuze gewoon aanvaarden, zelfs al is er geen echte reden", zo gaat hij verder. "Maar dat is niet altijd simpel. Op de bank zitten doet nochtans meer pijn dan een match verliezen. Nu Wasilewski geschorst is, hoop ik echt dat ik mag starten tegen Standard, maar ik zal pas zondagmiddag absolute zekerheid hebben."

"Ik ben nog altijd dezelfde speler als in het begin van dit seizoen en toen stond ik wel geregeld in de basis. Zelfs toen ik geschorst was in de competitie behield ik mijn plaats in de Europa League. Met mij in de ploeg wonnen we toch ook tegen Genk en Gent? Ik vind zelfs dat ik vooruitgang heb geboekt."

"Niet meer lachende Denis van bij STVV"

Met Marcin Wasilewski heeft Odoi wel een geduchte concurrent. "Wasyl is altijd heel competitief en hij heeft goeie wedstrijden gespeeld. Sommigen zeggen dat hij dubbel gemotiveerd is omdat hij een basisplaats wil op het EK in Polen en Oekraïne, maar die gast geeft zich elke keer 200 procent."

"Pas op: ik heb echt geen problemen met Wasilewski. Ik vind zelfs dat hij goeie humor heeft en hij lacht ook geregeld met mijn grappen", aldus Odoi. "Maar dit vreet aan mij. Het klopt dat ik niet meer de lachende Denis ben van bij STVV."

Wat Wasilewski wel voor heeft op Odoi, is zijn scorend vermogen. De Pools scoorde dit seizoen al vier keer. "Als Anderlecht een verdediger zocht die ook goals maakt, dan hadden ze mij niet moeten kiezen. Ik scoor één keer om de twee jaar. Mijn definitie van een goeie verdediger is iemand die de tegenstander belet om doelpunten te maken."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.