"Anderlecht gaat enorm profiteren van Mbokani"

DINSDAG, 7 FEBRUARI 2012, 13:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dieumerci Mbokani is 2012 verschroeiend begonnen. Na zijn mindere periode bij Monaco en Wolfsburg heeft hij opnieuw het niveau van bij Standard. Of toch nog niet? Neef Nathan Kabasele en oud-ploegmaat Tomislav Mikulic getuigen.


Kabasele: "Oom Dieu is een ander mens"

"Momenteel is nonkel Dieu de beste spits van België", zo stelt Kabasele, wiens tante getrouwd is met Mbokani. "Hij is nu nog beter dan in zijn Standard-tijd en toen was hij al indrukwekkend. Maar hij is nu volwassener dan vroeger, hij is een echte man geworden."

"Zijn huidige topvorm is geen toeval, na zijn ervaringen bij Monaco en Wolfsburg heeft hij een grote honger om zichzelf te tonen, dat zie ik aan hem. Hij heeft vorig jaar veel kritiek gehad, bij Anderlecht wil hij bewijzen dat zijn carrière niet voorbij is."

"De dood van zijn zoontje heeft van Dieu een ander mens gemaakt. Dat drama heeft hem aangegrepen en aan het denken gezet. Sindsdien is hij opener geworden. Vroeger was hij gesloten en meed hij alle contacten, nu praat en lacht hij met iedereen. Ik zie dat hij goed in zijn vel zit, ook dankzij zijn vrouw en zijn eerste zoontje."

Mikulic: "Kritiek krijgt hem niet kapot"

Tomislav Mikulic, bij Standard nog ploegmaat van Mbokani en vorige week als speler van Beerschot dienst tegenstander, is het niet eens met Kabasele. "Mbokani staat nog niet op zijn topniveau van bij Standard", aldus Mikulic.

"Toen scoorde hij bijna elke week, nu nog niet. Vorige week kon hij me niet verrassen. Daarvoor kende ik hem te goed van op de trainingen bij Standard. Maar ik voel wel dat hij naar zijn beste vorm groeit en Anderlecht gaat daarvan profiteren. Hij houdt de bal fenomenaal bij, zodat de andere spitsen hun voordeel kunnen halen."

"Jovanovic zei me onlangs nog 'als hij zo blijft spelen, maakt hij ons kampioen'. Zijn nare ervaringen bij Monaco en Wolfsburg deren hem niet. Dat is zijn grote klasse: hij is zo cool. Dieu trekt zich niks aan van wat er over hem gezegd en geschreven wordt. Kritiek krijgt hem niet kapot, hij gaat gewoon zijn eigen weg."

Bron: Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.