"Voetbal is mannensport en wintersport"

ZATERDAG, 4 FEBRUARI 2012, 10:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is 2012 sterk begonnen. Morgen tegen Genk wil Ariël Jacobs deze reeks voortzetten. "We wisten dat we voor een heel moeilijke januari en februari stonden. Die tien op twaalf zijn cijfers waarvoor ik had willen tekenen."


Thuis speelde Anderlecht erg sterke matchen tegen Club Brugge en AA Gent. Op verplaatsing loopt het stroever. "Als coach zoek je de redenen achter die verschillen in prestaties, maar ik ben er nog steeds niet uit. Een mentaliteitsprobleem is het alvast niet", zo vindt Jacobs.

"We wisten dat het tegen Beerschot moeilijk ging worden, de ploeg speelde knappe resultaten bij elkaar tegen de ploegen uit de top zes. We waren klaar voor die match en toch liep het niet zo vlot. Voetbal is en blijft onvoorspelbaar ... De uitdaging voor ons is te proberen er elke match opnieuw te staan."

"Voor actie zorgen op het veld"

Intussen is België in de greep van de eerste winterprik van dit seizoen. Het eerste klassevoetbal zou echter niet in gevaar komen. "Het veld ligt er nog steeds perfect bij", aldus Jacobs gisteren. ""Het terrein is perfect bespeelbaar, maar goed, alles hangt af van de hoeveelheid sneeuw die dit weekend nog uit de lucht valt."

"De sneeuw is en blijft een risicofactor. Maar voetbal is een mannensport én een wintersport. Ik heb de spelers alvast gevraagd om voor actie te zorgen op het veld."

Bron: RSCA.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.