Anderlecht zal zondag Sinibaldi eren

DONDERDAG, 2 FEBRUARI 2012, 08:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jan Mulder hekelde dinsdag in De Laatste Show dat Anderlecht op het veld van Beerschot geen hulde bracht aan Pierre Sinibaldi. Paars-wit laat nu weten dat het zijn overleden trainer komende zondag gepast hulde zal brengen.


“Wie zijn geschiedenis niet kent en de grondlegger van dat schitterende voetbal en het instituut Anderlecht - waar Sinibaldi een groot aandeel in heeft - vergeet, is voor de toekomst verloren”, zo sneerde Mulder.

Bij monde van David Steegen laat Anderlecht nu weten dat toen bewust niets deed. “Dat er geen eerbetoon was op Beerschot, had in de eerste plaats te maken met het feit dat we daar slechts vertegenwoordigd waren met een beperkt aantal supporters”, vertelt Steegen. “Eerbetoon op Beerschot, waar ze 'Witsel' roepen op Wasilewski: dat gaan we iemand als Sinibaldi niet aandoen.”

“We hebben één keer een eerbetoon voor iemand georganiseerd op verplaatsing, op KV Mechelen na het overlijden van José Lago. Maar dat hebben we gedaan omdat Mark Uytterhoeven dat toen namens KV Mechelen wou organiseren”, aldus Steegen nog.

Eén minuut applaus

Komende zondag tijdens de topper tegen Genk zal Anderlecht zijn succescoach uit de jaren zestig wel eren. “Zondag, voor de match tegen Genk, gaan we een minuut applaus vragen voor Sinibaldi. We zullen die match ook spelen met een rouwband.”

“Vanaf het moment dat Sinibaldi overleden is, hebben wij hem trouwens geëerd op onze website en via de sociale media”, wijst Steegen op de berichten die Anderlecht via zijn site en Facebook de wereld instuurde. “En er komt ook een eerbetoon in het volgende nummer van ons clubblad 'Purple Hart'.”

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.