"Status verplicht ons te winnen met mooi voetbal"

WOENSDAG, 25 JANUARI 2012, 13:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Milan Jovanovic leeft voor grote matchen. Dat bewees hij gisteren nogmaals met twee doelpunten. "Weet je wat mij bekoord heeft tegen Gent? Dat we aan heel België bewezen hebben dat Anderlecht de te kloppen ploeg blijft."


Afgelopen zaterdag verklaarde Ariël Jacobs dat Jovanovic zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld had. Wat dan te zeggen van die van gisteren? De Serviër was steeds dreigend, verdedigde goed mee en zette een vroege achterstand in minder dan tien minuten om in een voorsprong.

"Dit is een grote stap richting eerste plaats in de reguliere competitie", zo klonk het na de match. "Maar we mogen daar geen genoegen mee nemen. Ook in de play-offs zullen we dezelfde vechtlust aan de dag moeten leggen. We zijn het dus aan onze status verplicht om te winnen met aantrekkelijk voetbal. Het fijne is dat alle spelers dat beseffen."

Intussen heeft Anderlecht in de stand een royale voorsprong uitgebouwd. "Anderlecht is altijd de baas", aldus Jovanovic. "Kijk naar de geschiedenis, met die dertig titels. De club heeft een rijke historie. Anderlecht is de grootste ploeg van het land. We moeten altijd de beste zijn. Alle spelers weten dat. Dat is nu eenmaal de uitdaging waarvoor we staan."

Bron: Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.