Reacties Proto, Gillet en Kouyaté

WOENSDAG, 25 JANUARI 2012, 13:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Algemene tevredenheid gisteren bij de spelers van Anderlecht. Paars-wit versloeg opnieuw een directe concurrent en het zegt veel dat de beste speler van de tegenpartij hun doelman is. Dat vinden ook Proto, Gillet en Kouyaté.


Proto: "Groep reageerde goed op tegendoelpunt"

Anderlecht begon de partij tegen Gent nochtans met een valse noot. Na een misverstand tussen Proto en Juhasz kon Jorgensen scoren. "Dat tegendoelpunt is echt spijtig. Maar belangrijker is de manier waarop we ons herpakten", zo vindt Proto.

"De groep reageerde goed. We speelden een sterke wedstrijd, want de keeper van Gent was de beste man op het veld. Trouwens, buiten hun doelpunt kreeg AA Gent geen kansen."

Gillet: "Parcours tegen top zes is opmerkelijk"

Ook Guillaume Gillet vond dat Anderlecht goed reageerde op het vroege tegendoelpunt. "Na die vroege achterstand hebben we het hoofd snel weer gerecht en kansen gecreëerd. Aan de rust had het makkelijk veel meer dan 2-1 kunnen staan."

"Ik vind dat we aan maturiteit hebben gewonnen de laatste weken. Op Kortrijk hadden we het niet makkelijk, maar we bleven ook ‘cool’. Ons parcours tegen de ploegen van de top zes blijft opmerkelijk. We zullen vooral moeten opletten voor de zogenaamde ‘kleinere matchen’. Vandaag vond ik die doelman van Gent heel goed. Hij behoedde zijn ploeg voor een afstraffing."

Kouyaté: "We klopten de beste ploeg van België"

"We hebben de beste ploeg van België geklopt", grapte Kouyaté na de wedstrijd, verwijzend naar een uitspraak van El Ghanassy. "Het doet plezier om van hen te winnen. Gent kwam ook naar hier op zoek naar punten. Ze hebben met onder meer Soumahoro en Coulibaly goede spitsen, maar wij verdedigen goed."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.