"Met Deschacht incasseren we geen goals meer"

DINSDAG, 24 JANUARI 2012, 16:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met AA Gent speelt Guillaume Gillet straks tegen zijn vorige club. De vlotscorende middenvelder hoopt de mooie reeks van Anderlecht te kunnen verderzetten. "Ik houd van een programma als dit met veel toppers", zo zegt hij.


"Als je met 3-0 kan winnen van Club Brugge en ook de drie punten meepakt bij een Kortrijk dat thuis bijna niks weggeeft, schenkt dat vertrouwen voor de volgende toppers", zo zegt Gillet in Het Laatste Nieuws. "Vanavond is het Gent, maar de volgende weken krijgen we ook nog Genk en Standard voorgeschoteld."

Met ook nog de Europese confrontatie met AZ wacht Anderlecht zware weken. "We staan voor een druk programma. Ik wil me niet bemoeien met het werk van de coach, maar misschien is het niet slecht om af en toe eens van batterijen te wisselen. Want ook al staan we er goed voor, de titelrace is nog lang."

"Clean sheets zijn goed voor het vertrouwen"

Zowel tegen Club Brugge als tegen Kortrijk hield Anderlecht de nul. Gillet vindt dit een opsteker. "Onze verdediging is voor de winterstop vaak bekritiseerd", weet ook Gillet. "Maar sinds Olivier Deschacht opnieuw in de ploeg staat, krijgen we geen goals meer tegen. Dat moet goed zijn voor het vertrouwen van Oli, maar het is vooral ook goed voor de ploeg. Met Kouyate en Juhasz beschikken we ook over een ijzersterk centraal duo."

Met een verdediging die de nul houdt en een Gillet die blijft scoren, kan het niet anders of Anderlecht wordt kampioen. “Naar de topschuttersstand kijk ik niet, maar ik wil wel graag beter doen dan mijn record van 17 doelpunten bij Eupen”, bekent Gillet. “Perbet mag er van mij elke week nog één maken, zeker omdat wij onze twee matchen tegen Bergen al gespeeld hebben.”

"Met Sollied krijg je altijd open voetbal"

Straks tegen Gent kan Anderlecht opnieuw een goede zaak doen. De Buffalo's hebben na de winterstop hun beste vorm nog niet te pakken en bij winst loopt Anderlecht uit tot negen punten. "Gent zal zich zeker willen herpakken na enkele mindere prestaties", zo weet Gillet.

"Bovendien zullen ze extra gemotiveerd zijn omdat wij drie punten pakten in Gent eerder dit seizoen. Ik verwacht een leuke wedstrijd, want met Trond Sollied krijg je altijd open voetbal. Dat belooft."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.