Selectie: KV Kortrijk - Anderlecht

VRIJDAG, 20 JANUARI 2012, 19:07 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Zaterdag maakt Anderlecht de verplaatsing naar het Guldensporenstadion. Coach Ariël Jacobs maakte een 22-koppige kern bekend voor de wedstrijd tegen Kortrijk. De Congolees Patou Kabangu maakt al meteen deel uit van de selectie.


Zowel Patou als Bedi zijn speelgerechtigd. "De twee jongens hebben zich heel snel aangepast, zowel naast het veld als in de ploeg en dat pleit in hun voordeel", aldus Jacobs. "Het feit dat ze kunnen terugvallen op Dieumerci en zijn familie is ook heel belangrijk."

Bedi is er nog niet bij. De middenvelder speelt vanavond met de beloften tegen Lierse. "Dat wil niet zeggen dat hij minder ver staat dan Patou, maar heeft meer te maken met zijn positie en de grote concurrentie", verduidelijkte Jacobs op de persbabbel.

Kortrijk staat momenteel op een knappe vierde plaats in het klassement. "Ik moet eerlijk toegeven dat het me een beetje verrast. En daarmee wil ik geen afbreuk doen aan hun prestaties, maar als er verschillende dragende krachten vertrekken, dan verwacht je vroeg of laat een terugval en die komt er niet. Dat spreekt alleen maar in hun voordeel."

De West-Vlamingen kunnen ook bogen op een aardige thuisreputatie. "In 12 thuismatchen wonnen ze negen keer, speelden ze twee keer gelijk en verloren ze één keer", weet Jacobs. "Die cijfers spreken voor zich ..."

Selectie: Biglia, Canesin Matos, Cordier, Deschacht, De Sutter, Gillet, Iakovenko, Jovanovic, Juhasz, Kanu, Kljestan, Kouyate, Marecek, Mbokani, Odoi, Patou, Praet, Proto, Safari, Schollen Suarez, Wasilewski



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.