Kouyaté: "Graag nog een concurrent erbij"

VRIJDAG, 20 JANUARI 2012, 12:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zaterdag speelt Cheikhou Kouyaté met Anderlecht tegen zijn ex-club KV Kortrijk. Hij wil bewijzen zijn nieuw contract waard te zijn. "Het is een goed contract. Er staan afspraken in over een vertrek, maar dit is niet dringend."


Toen Anderlecht Kouyaté in 2008 als 18-jarige uitleende aan KV Kortrijk, speelde hij nog als verdedigende middenvelder. Vandaag maakt hij furore als centrale verdediger. "Tot in het begin van dit seizoen wilde ik niets weten van een plaats centraal achteraan maar dat is ondertussen wel veranderd", zo vertelt hij in de kranten.

Hij doet het daar zo goed dat Anderlecht hem een verbeterd contract tot 2016 liet tekenen. "Het geeft blijk van vertrouwen, het is een bewijs van respect. De vraag om het contract te verlengen, kwam van de club. Daarop heb ik een paar dingen gevraagd en die hebben ze allemaal aanvaard. De rol van centrale verdediger heeft mijn waarde blijkbaar doen stijgen", klinkt het lachend.

"Premier League is een schitterende competitie"

Verschillende personen uit de voetbalwereld voorspellen Kouyaté een grote toekomst. Op stage kwam zelfs Manchester City hem scoute in een oefenduel, maar wegens ziekte kwam hij toen niet in actie. "Ik wist dat Manchester City die dag in de tribune zat, mijn manager belde het me door."

"Dat doet me plezier. Het is een eer, maar dat wil niet zeggen dat ik alleen dáár ooit zal tekenen. Het is een mooie club en mijn grote voorbeeld Vincent Kompany speelt er. Al mijn vrienden willen me in de Premier League zien spelen. Het is een schitterende competitie. Of ik ook effectief in Engeland zal spelen, die keuze ligt helemaal bij mij."

Gehaast om te vertrekken is Kouyaté echter niet. "Ik moet me niet haasten. Ik heb nog tijd en moet nog een hele weg afleggen om dat doel te bereiken. Ik wil eerst nog landskampioen worden en daarna Champions League spelen. Dat wil ik absoluut met Anderlecht meemaken."

"Extra verdediger houdt me scherp"

De basisplaats van de Senegalees bij Anderlecht lijkt intussen verzekerd na het vertrek van Mazuch en Samuel. Al is Kouyaté zelf daar niet helemaal tevreden mee. "Deschacht en Wasyl kunnen centraal wel depanneren, maar we hebben nog een echte centrale verdediger nodig."

"We hebben een druk programma en met blessures en schorsingen weet je nooit. Het zou mezelf ook scherp houden als er iemand klaar staat om mij uit de ploeg te spelen.."

Bron: Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.