"Verkoop Gomez niet nodig om te overleven"

DONDERDAG, 30 DECEMBER 2021, 22:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De voorbije twee zomer verkocht Anderlecht Jérémy Doku en Albert Sambi Lokonga om broodnodige financiën te innen. Door de kapitaalsverhoging zijn zulke zaken niet langer nodig, zegt voorzitter Wouter Vandenhaute. Een transfer van Sergio Gomez is dus geen must, maar ook niet uit te sluiten.

In tegenstelling tot de voorbije twee zomer zal Anderlecht komende zomer niet per sé een speler moeten verkopen om te overleven. Een verkoop van Gomez is dus geen must, wat niet wil zeggen dat hij blijft. "Dat hangt natuurlijk ook af van de speler en zijn entourage", zegt Vandenhaute. "Maar als we de lat sportief hoger kunnen leggen, kunnen we spelers beter overtuigen om te blijven. Stel dat we volgend jaar Champions League zouden spelen, dan hebben we een sterk argument erbij om Gomez te overtuigen nog een jaar te blijven."

Gomez heeft heel bewust gekozen om een stapje terug te zetten om daarna verder te springen. Daar scouten wij bewust op. We gaan hard op zoek naar zulke profielen. Ook Raman koos ervoor om terug te keren naar België, terwijl ik ervan overtuigd ben dat hij nog ambities in het buitenland heeft.

Beluister hier het volledige gesprek met Vandenhaute in de MidMid-podcast.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.