Vandenhaute: "Nu zijn we een gezonde club"

DONDERDAG, 30 DECEMBER 2021, 22:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In een gesprek met de podcast MidMid vertelt Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute vandaag bijna twee uur over onder meer Anderlecht. De voorzitter liet er onder meer weten dat hij 12 miljoen euro in de club gestoken heeft. 

Vandenhaute kwam bijna twee jaar geleden als extern adviseur bij de club. Sindsdien is er veel veranderd. "Toen ik aankwam, trof ik een club aan die niet in goede gezondheid was. Er waren zware financiële problemen. Er was geen vertrouwen aan de top. Aandeelhouders kwamen niet met elkaar overeen. Maar vooral: Anderlecht was de cultuur van winnen kwijtgeraakt."

In de grote werf die er toen was, stelde Vandenhaute meteen een duidelijke prioriteit: "Toen ik aankwam, vertelde ik tegen Marc Coucke dat we ons in eerste instantie moesten focussen op het sportieve. Neerpede en de jeugd is mooi, maar we moesten eerst zorgen dat ons eerste elftal goed speelde en wedstrijden won. Ik zei dat we een sportief directeur moesten aanstellen. Een modern iemand die weet hoe een club vandaag wordt geleid. Zo werd Peter Verbeke mijn eerste transfer. Vandaar zijn we beginnen bouwen."

"Vanaf nu beginnen bouwen"

Door problemen met de minderheidsaandeelhouders duurde het tot de voorbije week voor de kapitaalsverhoging rond raakte en de financiële ramp is afgewend. Vandenhaute investeerde zelf ook. Twaalf miljoen, zo bevestigt hij. "Maar winst maken is het laatste waar ik mee bezig ben. Als de aandelen stijgen, zal ik uiteraard blij zijn. Want dat betekent dat de club sportief succes boekt", aldus Vandenhaute. "Maar ik ga ervan uit dat mijn geld lang vast zit."

"Door de kapitaalsverhoging en de herschikking zijn we nu een gezonde club. We zijn geen rijke club. We kunnen geen gekke dingen doen. We hebben nog wat balast uit het verleden. Vanaf nu kunnen we weer beginnen bouwen. De komende jaren zullen we niet meer telkens 20 miljoen euro moeten halen bij Coucke."

Beluister hier het volledige gesprek met Vandenhaute in de MidMid-podcast.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.