Kana: "Mentaal wat moeilijker"

WOENSDAG, 29 DECEMBER 2021, 20:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS 77 speelminuten in de beker en slechts één in de competitie: dat staat er dit seizoen op de teller van Marco Kana. Die weinige speelminuten hakken in op zijn gemoed. Bij Bruzz vertelt de 19-jarige Kana dat hij hierdoor zelfs zijn universitaire studies even op pauze heeft gezet.

Hij zit bijna elke wedstrijd bij de kern, maar steevast valt hij als negentiende, twintigste of 21e man naast het wedstrijdblad. "Ik ben bijna nooit geblesseerd geweest, ik ben wedstrijdfit", vertelt Kana bij Bruzz. Dat hij niet speelt, is een keuze van de trainer. Gemakkelijk is het niet. "Zo lang niet voetballen, dat maakte dat ik het een tijdje mentaal moeilijker had."

Anderhalf jaar geleden ging Kana toegepaste economische wetenschappen studeren aan de VUB. Door zijn statuut van topsporter kreeg hij een aangepast traject. Maar de studies staan nu even op pauze. "Het werd me even teveel. In eerste instantie wil ik er nu voor zorgen dat ik weer aan spelen toekom."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.