"Vermaelen en Origi zijn onbetaalbaar voor ons"

WOENSDAG, 29 DECEMBER 2021, 11:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Ondanks de kapitaalsverhoging zal Anderlecht ook de komende jaren geen zotte dingen doen op de transfermarkt. "Een spits van 6 à 7 miljoen euro halen, dat behoort nog niet tot onze mogelijkheden", zegt Peter Verbeke. "Wij moeten zoeken naar jong talent en hopen dat het ontploft."

Volgens Verbeke zijn de scouts van Anderlecht momenteel druk op zoek naar die witte merel. Als ze die niet vinden, zal Anderlecht wellicht opnieuw een spits huren. "Vroeger had ik mijn twijfels over uitleenbeurten, maar nu durf ik zeggen dat twee of drie gehuurde spelers in de ploeg best ok is."

Verbeke heeft enorm veel vertrouwen in de scouting. "Het doel is om minstens om de twee jaar een Sergio Gomez te vinden. We betaalden 1,5 miljoen euro voor hem, nu is hij er tien waard." Volgens Verbeke moet Anderlecht de ander topclubs overtreffen op de transfermarkt door vindingrijk te zijn, niet door veel geld uit te geven.

Vorige week werd op sommige websites druk gespeculeerd over een transfer van Thomas Vermaelen naar Anderlecht. De verdediger is transfervrij na zijn Japans avontuur. "Maar we kunnen zijn loon niet betalen. Idem voor Origi. En ik betwijfel of die laatste wel zin heeft om terug te keren naar België", aldus Verbeke.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.