Nieuwe rechtsback of krijgt Mehssatou zijn kans?

WOENSDAG, 29 DECEMBER 2021, 10:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht is niet van plan om deze wintermercato veel spelers aan te trekken. Dat vertelt Peter Verbeke. Voor één positie wordt wel uitgekeken: die van rechtsback. Ook omdat Amir Murillo (foto) binnenkort misschien een transfer maakt.

Murillo is de enige echte rechtsback in de kern van Anderlecht momenteel. Als hij niet speelt, depanneren Sergio Gomez, Bogdan Mykhaylichenko of Killian Sardella rechts achteraan. "Op die positie denken we aan versterking", geeft Verbeke toe.

Afgelopen zomer kon Murillo naar Spartak Moskou, maar Anderlecht liet hem niet gaan omdat net Nmecha en Sambi Lokonga al vertrokken waren. "Amir had het daar even moeilijk mee", aldus Verbeke. "We zullen dus zien wat we doen als er opnieuw een club komt aankloppen."

"We hebben ook nog jeugdspeler Nayel Mehssatou als alternatief", besluit Verbeke. Al rijst de vraag of Vincent Kompany hem al klaar acht voor het grote werk. De Chileense Belg haalde het scheidsrechtersblad nog niet. Ook niet toen Murillo geschorst was.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.