Jaarrekening kleurt opnieuw rood

WOENSDAG, 29 DECEMBER 2021, 08:27 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Ondanks de recente kapitaalsverhoging boekte Anderlecht dit jaar opnieuw een verlies van 29 miljoen euro. Volgens CEO Peter Verbeke werd een faillissement vermeden dankzij de recente financiële inspanningen van onder andere Marc Coucke.

Verbeke zegt dat Anderlecht moet blijven besparen op het sportieve en het non-sportieve aspect van de club. De payroll moet naar beneden, net als de kost van de inkomende transfers en de kosten voor makelaars. "De kapitaalsverhoging is een feit, maar als we grote verliezen blijven maken zal er weer één nodig zijn. Dat willen we absoluut vermijden.", aldus Verbeke.

Binnen vijf jaar wil Verbeke weer positieve cijfers kunnen voorleggen. Dat wil zeggen dat Anderlecht net zoals de voorbije jaren zuinig moet omspringen met transfers en (financieel) creatief te werk moet gaan. Hij begrijpt dat de fans graag Anderlecht weer aan de top willen zien, maar Verbeke voegt ook toe dat je ook kampioen kan spelen en dat de schulden zich ondertussen blijven opstapelen.

De kapitaalsverhoging was noodzakelijk om een faillissement te vermijden. Hij bedankt in het bijzonder Marc Coucke die door de financiële toegevingen en inspanningen een ramp heeft kunnen vermijden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.