Raman: "Hadden er acht, negen of tien moeten maken"

DINSDAG, 28 DECEMBER 2021, 08:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Kort na zijn invalbeurt diepte Benito Raman de score met twee doelpunten uit tot 0-6. Juichen deed hij niet. Daarvoor is de liefde voor zijn ex-club te groot. Wat niet wegneemt dat hij erg blij was met zijn goals. "Dat Kouamé naar de Africa Cup gaan, kan een geluk worden voor mij."

"De score kon nog hoger zijn. De laatste 25 minuten hebben we de bal maar wat rondgespeeld en niet meer de kansen gecreëerd die we konden creëren. Normaal moest het acht, negen of toen tegen nul worden. Dat hebben we niet gedaan en is misschien het enige wat niet zo goed is. Maar als je 0-7 wint op verplaatsing, mag je niet klagen", aldus de aanvaller voor de persmicrofoons. 

"We wisten dat als we snel zouden scoren, het voor ons gemakkelijker zou worden. De eerste drie doelpunten waren er uit het boekje. Na die rode kaart was de match gespeeld. Van bij het begin was duidelijk dat de kansen op rechts lagen. De eerste tien minuten vonden we het nog niet, maar daarna ging het steeds beter. Als we hen lieten lopen en het spel van kant wisselden, werd het voor hen heel moeilijk. We hebben het mooi uitgespeeld."

Momenteel is alles rozengeur en maneschijn op Anderlecht. "Een maand geleden werden we nog door iedereen naar beneden gehaald en was het niet goed genoeg. Maakten we stomme fouten en scoorden we niet. Nu zijn we zes weken later, verloren we niet meer, boekten we de grootste overwinning buitenshuis en zitten we in de halve finale van de beker. Het kan snel draaien."

De laatste weken speelt Anderlecht ook steeds met dezelfde ploeg. "Dat maakt het makkelijker. Iedereen kent zijn taken. Het is de eerste keer dat we vijf, zes weken met dezelfde ploeg spelen. Voor sommige spelers is dat wat vervelender. Zoals voor mij, dat ik dan steeds maar moet invallen. Van in het begin van mijn carrière ben ik al een supersub geweest. Dat is niet altijd fijn, maar als ik zoals nu twee keer scoor, een assist geef of beslissend ben, dan maakt het niet zoveel uit. Al wil ik natuurlijk net als elke speler iedere minuut spelen, maar dat gaat niet. Misschien was ik zonder mijn rode kaart niet uit de ploeg gegaan. Dat Kouamé naar de Africa Cup gaat, kan een geluk zijn voor mij. Al zijn er nog kandidaten om hem te vervangen."

"Het doet pijn om te zien dat het zo slecht gaat met Beerschot. Ik hoop dat ze na Nieuwjaar nog iets kunnen forceren en misschien nog in eerste blijven."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.