Voorbije weken waren zwaar voor Suarez

ZATERDAG, 14 JANUARI 2012, 14:35 - Legear13
Anderlecht-Online No Image Found

Matias Suarez speelt zondag zijn eerste wedstrijd als Gouden Schoen. Ariël Jacobs vertelde aan HNB dat de voorbije weken bijzonder zwaar zijn geweest, en dat hij ze nog niet volledig verteerd heeft.


‘De voorbije weken zijn voor hem zeker nog niet verteerd. Er is immers veel op hem afgekomen. Eerst waren er de beslommeringen rond zijn huwelijk, dan was er de trouw zelf, daarna moest hij dertig uur reizen naar ons trainingskamp in Turkije –waar hij toestemming had om enkele dagen later te komen– en uiteindelijk won hij de Gouden Schoen.", vertelde Jacobs aan HNB.

‘Op stage in Turkije heeft Suarez dan ook amper getraind en de voorbereiding op de tweede seizoenshelft is voor hem helemaal niet verlopen zoals het had gemoeten. Fysiek is hij nog vermoeid, maar tegelijkertijd moet de Gouden Schoen hem in principe ook een mentale boost gegeven hebben. Ik reken alleszins op Suarez in de titelstrijd.'

‘In de aanloop naar eender welke match, topper of niet, is de Gouden Schoen een afleiding die je liever niet ziet. Maar anderzijds maakt zo'n gala ook deel uit van de show die het voetbal is geworden. Het hoort erbij en als coach moet je daarmee omgaan.'

Bron: Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.