Officieel: Kapitaalsverhoging is een feit

DONDERDAG, 23 DECEMBER 2021, 14:27 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De langverwachte financiële herschikking met kapitaalsverhoging heeft vanmorgen eindelijk plaatsgevonden. Er worden schulden kwijtgescholden door Marc Coucke en er vindt een kapitaalsverhoging plaats van 42 miljoen euro. Peter Verbeke wordt CEO van Anderlecht.

Het heeft lang geduurd, maar Anderlecht staat er financieel weer wat sterker voor. Hoofdaandeelhouder Marc Coucke scheldt de schulden kwijt en investerteert opnieuw samen met 'Mauvavie' van voorzitter Wouter Vandenhaute en Geert Duyck. Nieuwe investeerders zijn Steven Buyse en Michael Lavrysen (net als Duyck van CVC). CVC Capital Partners is een van de vijf grootste private-equitybedrijven in de wereld.

Michael Verschueren en Johan Beerlandt (B-aandeelhouders) hebben hun aandelen verkocht aan Coucke. Verschueren blijft wel bestuurder samen met Etienne Davignon.

Peter Verbeke wordt de nieuwe CEO. "De werkwijze die Peter het voorbije anderhalf jaar binnen bracht in het sportieve departement van de club, wordt zo doorgetrokken binnen heel RSC Anderlecht." luidt het statement van de club.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.