"Suarez had Schoen vroeger kunnen winnen"

VRIJDAG, 13 JANUARI 2012, 15:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs waakte gisteren dat de euforie na de Gouden Schoen van Matias Suarez de voorbereiding op de topper tegen Club Brugge niet verstoort. "Voor mij is het niet de dag na de Gouden Schoen, maar D-Day min 3", zo klonk het.


Dit nam echter niet weg dat de Anderlecht-trainer erg blij was voor Suarez. "Misschien verovert hij de trofee zelfs iets te laat", vindt Jacobs. "Hij heeft de voorbije jaren een parcours met hoogtes en laagtes afgelegd. Bij Mati volgde er na een goeie periode altijd wel een terugval. Dat werd zelfs een soort doemgedachte bij hem: als het goed ging, zou het wel minder worden."

"Hij slaagde er wel in om de periode van een terugval steeds korter te houden. Voor het eerst kwam er de voorbije maanden géén terugval. Ik had die constante iets vroeger verwacht. Dan had hij deze trofee iets vroeger kunnen veroveren."

"Dit mag geen last worden"

Jacobs hoopt dat Suarez het hele circus rond zijn trofee goed verteert. "Mati is een stille en gevoelige jongen, de erkenning die deze Gouden Schoen met zich meebrengt, zou dan ook bevrijdend kunnen werken. Ik denk dat dit hem deugd moet doen, maar eigenlijk kan ik dat alleen maar hopen. Op korte termijn moeten we ervoor zorgen dat de Gouden Schoen geen last wordt voor Mati."

"Vrijdag (vandaag, red.) ga ik ook eens met hem praten. Er is de voorbije dagen heel veel op die jongen afgekomen. De pers, de medespelers die hem feliciteerden, deze receptie hier. Hij was al heel verwonderd dat veel mensen verkondigden dat hij zou winnen. Hij is ook verwonderd over de publiciteit die hem als hele bescheiden jongen te beurt is gevallen."

"Ik ga met hem toch even een bilan opmaken, want je mag ook niet uit het oog verliezen dat dit zorgt voor een bijkomende verantwoordelijkheid. En het is niet alleen hij, er is ook zijn echtgenote die gezongen heeft. Hetzelfde geldt voor de twee. Er zal een goeie omkadering van de club nodig zijn om dat allemaal in goede banen te leiden."

"Het verwachtingspatroon van Anderlecht zal alleen maar hoger worden", weet Jacobs. "Mati moet zo normaal mogelijk proberen te doen en zich geen bijkomende druk op de schouders laden. Ik zal hem ook waarschuwen voor de tegenstanders, want zo'n Gouden Schoen werkt bij hen als een rode lap op een stier."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.