Football-talk UK: "Suarez heeft akkoord met Arsenal"

DONDERDAG, 12 JANUARI 2012, 14:03 - Legear13
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Football-talk UK heeft Matias Suarez een voorcontract van Arsenal op zak. De transfersom zou zo'n 6 miljoen euro bedragen. De Argentijn zou pas eind dit seizoen naar Arsenal verhuizen.


Toch lijkt het aangewezen om dit nieuws met een grote korrel zout te nemen. Allereerst laat football-talk zelf hun twijfel over de echtheid van dit voorcontract blijken in hun titel: 'Have Arsenal really signed Matias Suarez on a pre-contract agreement?'

Bovendien zou Arsenal ook een heleboel extra voordelen hebben afgedongen. Zo kan Arsenal hun bod nog intrekken als Suarez langdurig geblesseerd zou raken of de komende maanden minder presteert. Anderlecht heeft daarintegen geen enkel recht en kan de transferprijs niet opdrijven moest Suarez de komende maanden (nog) beter gaan spelen.

Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat Anderlecht in de huidige omstandigheden (Suarez heeft een contract tot 2015) zou instemmen met deze voorwaarden en de behooorlijk lage transfersom.

In een interview op Rsca.be zei Suarez bovendien nog het volgende: "Als ik hier ooit vertrek, dan zal het door de grote poort zijn. En trouwens, ik hoop hier volgend seizoen nog te zijn om m'n trofee te kunnen verdedigen.”
Niet meteen een uitspraak van iemand die al een voorcontract zou hebben afgesloten.

Dit nieuws zou afkomstig zijn van Javier Perez, volgens Football-talk een gerenomeerde Argentijnse journalist.(iets waar wij ook onze bedenkingen bij hebben.)

Volgens Perez zouden geen van beide clubs het nieuws bevestigen voor het einde van het seizoen. Om zich niet 'belachelijk' te maken als Suarez geblesseerd zou raken of minder presteert.


Goedkope reclame voor (de blog van) Perez, die zich indekt met het excuus dat de deal kan afspringen als Suarez minder gaat presteren? Of de waarheid?

Wordt vervolgd...





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.