Ook Anderlecht-fans gingen verbaal over de rooie

DINSDAG, 21 DECEMBER 2021, 10:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Sinds zondag is er (terecht) veel te doen over de racistische uitlatingen van Club-fans tegenover Anderlecht-mensen, maar ook 'supporters' van Anderlecht lieten zich het voorbije weekend verbaal van hun slechtste kant zien. Extra Time toonde een video waarin leden van Mauves Army zaterdag tijdens de training 'Alle boeren zijn homo's' kwamen zingen.

Om de spelers de dag voor de topper aan te moedigen, daagden zaterdag enkele tientallen leden van Mauves Army op tijdens de training van Anderlecht. Met hen op de achtergrond poseerden de spelers voor een foto, maar op dat moment begonnen de Mauves Army-aanwezigen 'Alle boeren zijn homo's' te scanderen. Bekijk de beelden hier vanaf minuut 0:15:55.

Het is niet de eerste keer dat deze leuze opduikt bij Anderlecht. Sinds de komst van Benito Raman gebeurde het al meermaals, verwijzend naar een accident dat de speler beleefde in zijn Gent-periode. In augustus verkoos Anderlecht om geen publiekelijk statement te maken, maar om via de fanboard met de fans in dialoog te gaan. 

Misschien is het nu wel (eindelijk) tijd om zulke gezangen eveneens publiekelijk te veroordelen en aan het woord ook daad toe te voegen?
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.