"Vierde scheidsrechter hoort niets door oortje"

DINSDAG, 21 DECEMBER 2021, 09:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Waarom hoorde de vierde scheidsrechter de racistische opmerkingen aan het adres van Vincent Kompany? Het is een veelgehoorde vraag de voorbije twee dagen. In Extra Time komt Sporza-journalist Peter Vandenbempt met een verklaring.

Vandenbempt kreeg de verklaring van een persoon die met de  VAR werkt. "De vierde scheidsrechter staat met zijn gezicht naar het veld. De communicatie zit in zijn rechteroor. Het is een gepersonaliseerd oorstuk waardoor het oor volledig dicht is. Bovendien wordt op dat oortje de hele tijd gepraat. Het is dus niet onlogisch dat hij, zeker van die kant, zaken niet hoort", aldus Vandenbempt

Tafelgenoot Gert Verheyen heeft als coach ervaring met het contact met de vierde scheidsrechter. Hij beaamt dat het niet onlogisch is dat die de zaken rondom hem niet (allemaal) hoort. "Als je tegen de vierde scheidsrechter iets wil zeggen, moet je écht naar hem toe gaan", vult hij aan.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.