Waarom Kompany niet tijdens de wedstrijd ingreep

MAANDAG, 20 DECEMBER 2021, 20:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het is een veelgehoorde commentaar de voorbije 24 uur: waarom maakte Vincent Kompany tijdens de wedstrijd geen melding van het racisme waarvan hij, zijn staff en enkele spelers slachtoffer werden. Sporza contacteerde Anderlecht en kreeg te horen dat pas na de wedstrijd alle puzzelstukjes samenkwamen en de ernst duidelijk werd.

Na de wedstrijd volgden eerst interviews, uitloopsessies en een eerste debriefing. Pas daarna ging Kompany samenzitten met de staf, het mediateam en individuele spelers. Toen kwamen de verschillende verhalen naar boven. 

Spelers die aan het opwarmen waren, twee leden van de staf, een persoon van het mediateam en Kompany zelf kregen gedurende de hele wedstrijd en door verschillende supporters racistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd. 

Toen drong bij Kompany door dat het geen alleenstaand feit was. Daarop heeft hij voor de camera van Eleven zijn uitleg gedaan.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.