Politie en bondsparket openen onderzoek

MAANDAG, 20 DECEMBER 2021, 18:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Zowel de politie als het bondsparket openen een onderzoek naar het racisme-incident gisteren tijdens Club Brugge - Anderlecht. Al vreest de politie dat het erg moeilijk wordt om daders te indentificeren.

BIj de politie kwam nog geen klacht binnen, maar ook zonder kan de politie zelf beslissen een proces-verbaal op te maken. "Dat hebben we na een evaluatie ook gedaan", zegt woordvoerdster Lien Depoorter bij VRTnws. "We gaan ook contact opnemen met het parket, dat geeft ons iets meer mogelijkheden om te onderzoeken."

Via camerabeelden en gesprekken met stewards hoopt de politie de daders te vatten. "We maken ons geen illusies, dit wordt moeilijk om hard te maken en te bewijzen. Maar we nemen het serieus en gaan proberen alles te onderzoeken. Maar we weten niet of er iets uit de bus gaat komen."

Los van de politie start ook de Voetbalbond een onderzoek. "Bij een doorverwijzing zal het incident behandeld worden door de Nationale Kamer in de strijd tegen discriminatie en racisme, die aan het begin van het seizoen werd opgericht", klinkt het.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.