Hoedt vraagt actie: "Wij spelers zijn het beu"

MAANDAG, 20 DECEMBER 2021, 10:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In zijn interview na afloop van de partij tegen Club Brugge sprak Wesley Hoedt ook duidelijke taal over het racisme-incident. Ook de manier waarop Lior Refaelov bejegend werd, kan er bij de verdediger niet in. "Ik vind dat de fans op bepaalde vlakken in de spiegel moeten kijken."

"Zulke zaken horen niet thuis in een voetbalstadion, maar wij als spelers kunnen niet veel doen", zegt Hoedt over de racistische opmerkingen die zijn coaches en enkele medespelers te horen kregen. "Het moet vanuit de Pro League en supporters komen."

Het gebrek aan respect van sommige mensen begrijpt Hoedt niet. "Als je geen respect hebt voor coach Kompany, dan moet je als Belg toch respect hebben voor hem als coach en speler? Ongeacht de clubkleuren die hij verdedigt?"

"Echt ik walg ervan. Als voetbalfan kom je naar het stadion om je club aan te moedigen. Op het veld lopen spelers van allerlei nationaliteiten. Allemaal gelijk. En dan doen supporters dit soort dingen. Wij als spelers zijn het beu."

Hetzelfde wat betreft Lior Refaelov. De fans die hem zeven jaar aanmoedigden, floten hem nu uit en zongen zelfs 'alle joden zijn homo'. "Hij heeft zo veel gedaan voor Brugge, dan zou je toch verwachten dat hij wat respect krijgt, maar dat is blijkbaar te veel gevraagd", aldus Hoedt. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.