Refs hoorden niets, politie start onderzoek

ZONDAG, 19 DECEMBER 2021, 20:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE VTM-journalist Jarno Bertho schrijft op Twitter dat noch de scheidsrechter, noch de match delegate de racistische opmerkingen gehoord hebben. Bijgevolg is de kans klein dat het het in het wedstrijdverslag zal staan. De politie start morgen wel een onderzoek. Op Twitter bevestigt een Club-supporter intussen de feiten.

Volgens Bertho doken de eerste geluiden op tijdens de opwarming en aan het adres van de bankzitters van Anderlecht. Nadien ging het om zaken als 'bruine apen'.

De politie stelde nog geen proces-verbaal op, maar zal wel actie ondernemen. "We kregen er geen melding van in onze commandotoren. Onze voetbalcel zal dit maandag wel verder onderzoeken", aldus woordvoerdster Lien Depoorter.

Ook de Brugse burgemeester Dirk De fauw zegt niets gehoord te hebben. "Ik zat boven de dug-out van Vincent Kompany en zijn staf", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Ik heb zelf niet gehoord dat er racistische uitspraken werden geroepen aan het adres van Vincent Kompany. Het zullen dus enkelingen zijn die zulke uitspraken hebben gedaan en zeker geen grote groep supporters."

"Ik hoorde zwarte apen, zwarte beesten, ..."

Op Twitter is er alvast wel een Club-supporter die de uitspraken van Kompany bevestigt. "Club Brugge heeft topsupporters, maar een minderheid heeft het idd te bond gemaakt. Ik zat zoals altijd in de Noord en heb 'zwarte apen, zwarte beesten, ...' gehoord. Beschamend, maar nogmaals: een luidruchtige minderheid. Vincent Kompany, courage. Je verdient dit niet."




Bron: Twitter



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.