Club Brugge veroordeelt racisme (in twee zinnen)

ZONDAG, 19 DECEMBER 2021, 19:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Twee zinnen. Zolang is de boodschap die Club Brugge op zijn website plaatst naar aanleiding van de racistische commentaren die Anderlecht-coach Vincent Kompany en zijn staff te horen kregen. Maar het moet gezegd: Club veroordeelt het racisme wel.

"Club Brugge, zijn supporters, staf, spelers, medewerkers en bestuur veroordelen ten strengste elke vorm van racisme. Deze enkelingen zijn niet representatief voor de waarden en normen van onze Club en hebben geen enkele plaats in Jan Breydel", zo luidt het bij blauw-zwart.

Club-coach Philippe Clement zegt niets gehoord te hebben, maar veroordeelt zulke acties. "Ik was met de wedstrijd bezig, maar wil wel duidelijk zijn: als iemand zoiets roept, is dat niet waar onze club voor staat", klonk het op de persconferentie. "Als persoon en als club zullen we zulk gedrag altijd veroordelen. Zo'n mensen hebben geen plaats bij ons. Ook wij hebben een grote diversiteit in onze spelerskern en onder onze fans."

Tot slot veroordeelt ook Brugse burgemeester Dirk De Fauw racistisch gedrag. "Ik wil me dan ook namens de supporters die zulke uitspraken deden verontschuldigen tegenover Vincent Kompany en zijn staf", klinkt het bij Het Laatste Nieuws. "Tegelijk wil ik een oproep doen naar alle voetbalsupporters om geen racistische uitlatingen te doen.” 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.