Suarez wint de Gouden Schoen

WOENSDAG, 11 JANUARI 2012, 23:20 - Legear13
Anderlecht-Online No Image Found

Suarez heeft de Gouden Schoen 2011 gewonen. Hij eindigde voor Axel Witsel en doelman Tibaut Courtois. Suarez behaalde een score van maar liefst 230 punten. Hiermee wordt hij de eerste Argentijn die de gouden schoen wint.


Voor het tweede jaar op rij mag een speler van Anderlecht de gouden schoen in ontvangst nemen. Matias Suarez volgt Mbark Boussoufa, die vorig jaar de gouden schoen won, op. Suarez is hiermee de eerste Argentijn op de lange erelijst.

Het was de spannendste Gouden Schoen sinds jaren. Het verschil was erg klein en zowel Suarez, als zijn eerste achtervolger pakten al hun punten in één speelronde.


Getrouwd
De voorbije maanden was Suarez onmisbaar geworden voor Sporting. Hij scoorde zowel in de competitie als in de Europa League vlot. Het waren drukke weken voor de Anderlecht-speler. Onlangs trouwde hij in zijn thuisland Argentinië met Magali. Vorige week was hij op winterstage in het Turkse Belek. Magali was vanavond een opvallende gast in Oostende, ze mocht de Gouden Schoen zelf overhandigen aan haar man Suarez.


Toekomst
Wat de toekomst voor Suarez zal uitwijzen is nog een vraagteken. De Argentijn droomt van een grote carrière. De kans lijkt klein dat de Argentijn volgend seizoen nog op onze velden zal te bewonderen zijn. Hij geniet van talrijke teams interesse, waaronder het Engelse Arsenal.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.