Gedegouteerde Kompany niet op persconferentie

ZONDAG, 19 DECEMBER 2021, 16:40 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany was na de wedstrijd niet aanwezig op de verplichte persconferentie. "We zijn een hele match uitgescholden voor bruine aap.", aldus de trainer van Anderlecht. Kompany wilde er geen persoonlijk conflict van maken met Club Brugge, maar trok gedegouteerd naar huis met zijn staf.

Kompany reageerde kort tijdens een flash interview na de wedstrijd door te zeggen dat hij de wedstrijd niet belangrijk meer vond was nadat supporters van Brugge heel de wedstrijd lang de staf, spelers en Kompany hadden uitgescholden met racistische beledigingen. Kompany besefte dat er uiteraard ludieke dingen worden geroepen tijdens wedstrijden, maar hij was zeer ontdaan door het vernederende onthaal van het Brugse publiek. Hij wil niet dat dit escaleert in een persoonlijk conflict met Brugge, maar hij verkoos om niet aanwezig te zijn op de persbabbel.

Club Brugge trainer Clement zei dat hij zelf de beledigingen niet had gehoord, maar veroordeelde de uitspraken streng: "Ik als persoon en gans Club Brugge zullen het gedrag van die enkelingen altijd veroordelen".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.