"Biglia de beste, Suarez de grootste artiest"

WOENSDAG, 11 JANUARI 2012, 09:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Laatste Nieuws blikt viervoudig winnaar Paul Van Himst vooruit naar de Gouden Schoen. Twee Anderlecht-spelers zijn zijn favoriet. "Suarez zijn flitsen zijn fenomenaal, wereldklasse zelfs. Maar Biglia is completer."


"Biglia is een intelligente voetballer, iemand die zijn ploeg meetrekt, een leider. Biglia is iemand die de momenten ongelooflijk aanvoelt waarop hij het sein dient te geven om de tegenstander te versmachten. Plus, Biglia haalt een bal uit de voeten zonder te tackelen, enkel dankzij zijn enorme positiespel", zo zwaait Van Himst met lof naar de Argentijnse middenvelder.

Ook van Biglia's landgenoot Matias Suarez is Van Himst wild. "Suarez is de grootste artiést van het pak. Hij is een man van flitsen. Eén wonderschone actie, twee, en daarna wacht hij een kwartier op de volgende bal. Hij is zeer intelligent in zijn verplaatsingen op het veld, en met de bal aan de voet is Suárez aartsgevaarlijk."

Toch denkt Van Himst niet dat Suarez zal winnen. "Hij zal heel veel stemmen halen in de tweede stemronde, maar ik verwacht niet dat hij over Courtois kan springen.", aldus Van Himst, die ook niet gelooft in Gillet als winnaar. "Aan de bal en in de combinatie is hij geen Biglia of Suárez. Ik noem hem een flyer, een sluipschutter, zoals Karel Geraerts dat was."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.