"0 procent kans dat ik Gouden Schoen win"

DINSDAG, 10 JANUARI 2012, 14:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet wordt bij de favorieten gerekend om morgen de Gouden Schoen te winnen. Zelf gelooft hij echter niet in zijn kansen. "Kouyaté zei zelfs dat hij stopt met voetballen als ik win", zo lacht Gillet.


"De kans dat ik morgen de Gouden Schoen in de lucht mag steken, schat ik op 0 procent", vertelt Gillet in La Dernière Heure. "Dan zal ik ook niet ontgoocheld zijn als ik er naast grijp. Ik weet zelfs niet of ik morgen naar het gala in Oostende zal gaan. Dat zal afhangen of mijn vriendin Marie. Als zij het ziet zitten om zo ver te rijden, zullen we gaan."

Gillet ziet zichzelf dus niet als favoriet. Wie dan wel? "Biglia zou moeten winnen als hij niet geblesseerd was geweest. Het gaat immers om een langere periode. Ik ga nu dus voor Suarez. Hij is de beste in België, hij heeft alles. Soms, zelfs op training, kan je merken dat hij echt boven iedereen uitsteekt. Voor mij heeft hij alles om op een dag voor Real Madrid te spelen."

In het verleden kon afgunst bij de Gouden Schoen al eens voor problemen zorgen in de kleedkamer. Bij Standard bijvoorbeeld, toen Jovanovic won voor Mbokani. "Dit zal hier echter niet gebeuren. Ik zal blij zijn voor Mati als hij hem wint en zelf niet ontgoocheld zijn. Ik verkies om kampioen te spelen", besluit Gillet.

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.