Kompany: "Zondag is enige ambitie winnen"

WOENSDAG, 15 DECEMBER 2021, 10:10 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS RSC Anderlecht trekt zondag naar Jan Breydel met een 12 op 12, dat is in ieder geval al goed voor het vertrouwen. Al beseft Vincent Kompany dat ze naar de kampioen trekken maar dat wil niet zeggen dat paars-wit zich zomaar gewonnen zal geven: "Enige ambitie is om daar te gaan winnen."

Maar eerst de wedstrijd tegen STVV, Kompany heeft mooie woorden voor Lior Refaelov maar benadrukt dat voor hem nog altijd het collectief belangrijker is. De eerste helft baarde dan ook dode mus gisteren. "Ik heb tijdens de rust gezegd dat ze sneller moesten spelen om meer ruimte en diepgang te creëren. De tweede helft was dan ook quasi perfect, alleen missen we nog veel te vaak voor doel. We laten het na om onszelf te belonen, dat moet nog beter."

Lior Refaelov

"We kennen de kwaliteiten van Refaelov allemaal maar ik ben de meer de man van het collectief. Daarom stemt het mij ook tevreden dat Ashimeru ook nog scoort en dat Raman zich liet opmerken met enkele heel mooie acties."

Geel gevaar voor Murillo en Olsson

Kristoffer Olsson en Amir Murillo staan beide met vier gele kaarten achter hun naam. Het gevaar tegen STVV bestond dus dat ze een vijfde pakten en zo de wedstrijd tegen Club Brugge moesten missen. "Het is eigenlijk bij mij nooit een optie geweest om hen daarom uit de kern te laten of op de bank te zetten. Mensen in vorm zet je er nu niet uit. Indien ze een vijfde geel hadden gepakt had ik dan wel gezien hoe ik het ging oplossen. Maar de opdracht was om de drie punten te pakken tegen STVV."

Club Brugge

Zondag dan maar en de verplaatsing naar Jan Breydel. "Dat is altijd een wedstrijd waar we naar uitkijken. We weten dat we tgen de kampioen spelen maar gaan naar daar om te winnen. We moeten daar de beste versie van onszelf tonen, daar zal het resultaat van afhangen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.