Jacobs: "Suarez heeft grote kwaliteiten"

MAANDAG, 9 JANUARI 2012, 15:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zes maanden geleden verkondigde Matias Suarez dat Ariël Jacobs hem niet begreep. De Andercoach had meteen een gesprek met de Argentijn en sindsdien speelt die de pannen van het dak. "Ik maakte duidelijk dat ik echt in hem geloof."


"Mati in de zomer zijn ontgoocheling uitte, was ik enorm verbaasd. In alle gesprekken die we voordien gehad hadden, was er geen enkel element dat aangaf dat er iets niet klopte", zo blikt Jacobs terug. "Het gesprek ging over alle voorgaande gesprekken en ik maakte hem duidelijk dat ik altijd in hem geloofd had, maar dat ik ook hoopte dat hij zijn klasseflitsen in het derde jaar zou bestendigen. Dat is pas nu gebeurd."

"Er bestaan veel misverstanden. Mati spreekt maar een beetje Frans, daarom haal ik er met José Garcia iemand bij die hem in zijn eigen taal mijn boodschap duidelijk kan maken. Maar dan is een gesprek moeilijker dan wanneer je rechtstreeks praat", verwijst Jacobs naar taalprobleem dat er was.

"Het gaat mij om de toekomst van een speler"

"Als we aan tafel gaan zitten, gaat het niet over mij. Dan gaat het over hem en wat we willen bereiken", gaat Jacobs verder. "Mati heeft grote kwaliteiten. Hij heeft een geweldige controle, hij heeft een dribbel, hij heeft snelheid. En daar zijn al elementen bijgekomen. Zo heeft hij nu ook een geweldig afstandsschot in huis."

"Voor mij gaat het om de toekomst van de speler. Zo zie ik dat hij bij balverlies niet altijd gefocust is. Dat is ook ergens normaal, want tot zijn achttiende heeft hij geleefd in een voetbalcultuur waarin hij alleen maar moest aanvallen. Dan mag ik de slechte zijn, dat stoort me niet, maar ik vind het mijn plicht om te zeggen: dit en dat moet er nog bij."

"Veel klasseflitsen in één wedstrijd"

"Soms kijk ik met pure bewondering naar hem en denk ik 'wat doet hij nu'. Suárez is hier nu zijn vierde seizoen, hij heeft in de drie voorgaande laten zien dat hij over kwaliteiten beschikt die hoger liggen dan het gemiddelde. Dit seizoen laat hij echt zien wat hij kan. Nu toont hij vaak heel veel van zijn klasseflitsen in één wedstrijd."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.