"Hopelijk slaat Gouden Schoen geen wonden"

MAANDAG, 9 JANUARI 2012, 14:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Overmorgen weten we wie de Gouden Schoen 2011 wint. Met Gillet, Suarez en Biglia heeft Anderlecht drie kandidaten in huis. Ariël Jacobs hoopt alvast niet op een herhaling van vorig jaar. "Lukaku was toen heel erg ontgoocheld."


"Ik weet dat spelers veel waarde hechten aan deze trofee. Want sinds het arrest Bosman is de Gouden Schoen nog belangrijker geworden, als een bijkomende referentie op je visitekaartje", aldus Jacobs in Het Laatste Nieuws. "Als je de voorbije jaren nagaat, is de winnaar van de Gouden Schoen het jaar daarna bijna altijd vertrokken naar het buitenland."

Jacobs had in Turkije al een gesprek met Guillaume Gillet. Hij waarschuwde de speler zijn hoofd niet te laten zot maken en zich te focussen op Club Brugge. "Ik denk niet dat Guillaume op 31 mei aan de Gouden Schoen gedacht zal hebben, maar nu heeft hij zes goeie maanden achter de rug. Dan weet je dat je in aanmerking komt. Daarna zie je dat er niet één speler top was in beiderondes en dat puntenpakkers uit de eerste ronde al vertrokken zijn. Zo groeit de gedachte."

"Ik wil dat mijn spelers gewapend zijn voor het geval het totaal verkeerd afloopt. Als je hoopt en uiteindelijk pas 25ste wordt, dan is dat toch een mentale tik. Kijk naar Lukaku vorig jaar. Hij had het toen moeilijk, maar eerlijk gezegd heeft hij zich ook snel hersteld. Maar het kan anders lopen, zoals destijds met Strupar en Oulare bij Genk."

Bron: Het Laatste Nieuws





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.