U21 winnen oefenduel met twee buitenlandse testspelers

VRIJDAG, 10 DECEMBER 2021, 08:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Anderlecht organiseerde gisterenavond een oefenduel voor jongens van de U21 die weinig aan spelen toekomen. Paars-wit versloeg RWDM met 2-1. Met de Amerikaan Diego Luna en de Canadees Jayden Nelson speelden er twee jonge testers mee.

Davidbxl van onze Franstalige redactie woonde de wedstrijd bij en bekeek de twee aandachtig. Luna, een Amerikaan met Mexicaanse roots, oogde wat timide, maar liet wel zien technisch onderlegd te zijn. Hij voelt het spel goed aan en is tweevoetig. De 19-jarige Nelson is een speler van MLS-club Toronto FC. Met zijn technisch kunnen en vlotte balbehandeling liet hij de beste indruk. Hij speelde centraal en leverde enkele prima doorsteekballen richting het strafschopgebied van de tegenstander. Sportief directeur Peter Verbeke volgde vanaan de zijnlijn hun prestaties aandachtig.

Naast Luna en Nelson viel ook de aanwezigheid op van Zakaria Bakkali, Ilias Takidine en Nathanio Kompaoré. Anderlecht kwam op voorsprong via Simeon Michez, die scoorde nadat Nils De Wilde de bal heroverde. Na een strafschopfout op Michez scoorde Chris Lokesa het tweede doelpunt voor paars-wit. 

Score: 2-1
Doelpunten: 18' Michez (1-0), 49' Lokesa (2-0, pen), 62' X (2-1)

Anderlecht speelde met:  Vercauteren (46' Moutha-Sebtaoui), Camara (46' Amisso), Herssens (60' Diozeye), Lapage, Butera, Lokesa, Dewilde (60' Engwanda), Nelson, Duranville (60' Bakkali), Luna (60' Takidine), Michez (65' Kompaore)

 

Jayden Nelson


 Diego Luna
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.