Molins: "Kan geheim wapen worden in play-offs"

ZONDAG, 8 JANUARI 2012, 16:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vlak na zijn komst naar Anderlecht viel Guillermo Molins uit met een zware knieblessure. Hij werkt nu hard aan de weg terug en wil dit seizoen nog van nut zijn. "België moet mij eindelijk leren kennen", aldus de Zweed.


Molins blesseerde zich begin juni tegen Knokke. "Nooit eerder in mijn carrière heb ik een zware blessure gehad. In Zweden speelde ik zowat elke match", aldus Molins in Het Nieuwsblad. "Die dag in Knokke was ik vermoeid na de zware fysieke tests en lag het veld er slecht bij. Het kon iedereen overkomen."

Met kinesist Lieven Maesschalck werkte hij vervolgens hard aan zijn terugkeer. "Het was goed dat ik mijn ploegmaats regelmatig zag in ons trainingscentrum in Neerpede. Zo vergaten ze mij niet. Het is wel zwaar om je nieuwe ploeg te leren kennen terwijl je op de tribune zit."

"Ik wil zo snel mogelijk weer op het veld staan, maar ik mag niets forceren. Ik trainde wel al met de bal, maar elke dag voel ik wel nog ergens een pijntje in mijn knie. Het was dan ook een zware operatie. Pas als ik me helemaal 100 procent voel, zal ik aan de coach laten weten dat ik klaar ben."

"Gillet wordt zware concurrent."

Offensief heeft Anderlecht heel wat kwaliteit rondlopen. Het zal voor Molins dan ook knokken worden voor een plaats in de basiself. "Beter doen dan 18 op 18 in de Europa League is onmogelijk, maar die goeie resultaten geven me net nog meer goesting om in zo'n topelftal te voetballen."

"Ik weet dat Guillaume Gillet een zware concurrent zal zijn op mijn positie. Hij is een echte doelpuntenmaker, maar ik scoor ook behoorlijk vlot. In mijn kampioenenseizoen bij Malmö was ik als rechtsmidden in een 4-4-2-systeem tweede in de topschutterslijst met acht goals. Bovendien kan ik ook op links of centraal of zelfs als diepe spits spelen."

"Ik ben een ander type dan Suarez of Gillet, maar ik weet zeker dat ik de ploeg iets kan bijbrengen. Ik kan de verrassing zijn van Play-off 1, het geheime wapen. Niemand in België kent immers mijn speelstijl en dus zullen de tegenstanders zich moeten aanpassen aan mij. Bij Anderlecht wil ik beter doen dan mijn landgenoot Christian Wilhelmsson indertijd."

Na het seizoen neemt Zweden deel aan het EK in Polen en Oekraïne. Voor zijn blessure schuurde Molins dicht tegen de selectie aan. Droomt hij nog van een selectie. "Ik denk dat ik te laat fit zal zijn om nog kans te maken op het EK. Ik zal al blij zijn met enkele goeie prestaties bij Anderlecht."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.