Murillo: "Geen respect meer voor Dewaest"

ZATERDAG, 4 DECEMBER 2021, 09:30 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De eerste maanden van Amir Murillo waren niet gemakkelijk, hij zat helemaal alleen in België en dan was er ook nog eens Covid-19. Ondertussen woont zijn vrouw Sharon bij hem in België en in juli verwelkomen ze hun eerste kindje. En vorige zomer was er verregaande interesse van Spartak Moskou.

Murillo scoorde tegen Seraing de beslissende penalty die RSC Anderlecht richting kwartfinales van de Beker van België brengt. "Het was de eerste penaly uit mijn carrière, gelukkig ging hij binnen. Met Colin Coosemans en Bart Verbruggen oefenen we wel vaker op strafschoppen."

Vaderschap
De eerste maanden in België verliepen niet van een leien dakje voor Murillo die vaak last had van eenzaamheid. Vooral door de restricties door Covid-19 kon de rechtsachter niet echt ergens naartoe. Daardoor duurde het ook zolang eer zijn vrouw naar België kon reizen. "Sinds eind september woont ze bij en volgend jaar in juli word ik voor de eerste keer vader. Mijn vrouw Sharon moet wel nog wat wennen aan België, maar we samen en dat is wat telt."

Dewaest
Murillo kijkt ook terug op het voorval Dewaest die hem een rode kaart aansmeerde. "Ik heb geen respect meer voor die gast, nadien was hij zelfs nog fier op zijn actie. Had hij dat in Panama gedaan de hele ploeg had hem klappen gegeven, zelfs de tegenstander. Vincent Kompany had begrip voor mijn reactie, maar ziet dat natuurlijk liever niet. Maar hij begrijpt ook dat dat in onze cultuur zit. Rascisme, daar reageer ik zelfs niet meer op, maar wat Dewaest deed was onaanvaardbaar."

Spartak Moskou
Vorige zomer kreeg RSC Anderlecht een ferm bod binnen voor Murillo, maar de club was niet echt geneigd om mee te werken aan een transfer. "Inderdaad, de clubs geraakten er niet uit. Je denkt daar wel over na, maar ik begrijp dat de club mij niet wou laten gaan. Wie weet komt er nog een gepast moment. Maar dat zal in ieder geval niet in januari zijn, ik ben niet van plan om dan te vertrekken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.