"Ik ben altijd sneller weer fit dan gepland"

VRIJDAG, 6 JANUARI 2012, 15:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Turkije sprak Lucas Biglia niet alleen over zijn toekomst. Ook zijn blessure komt ter sprake en daar gaat het erg goed mee. "Mijn doel is volgende week al te spelen tegen Club Brugge", zo stelt hij.


Hoewel hij pas acht weken geleden geopereerd werd en de dokters uitgingen van een revalidatie van vier maanden, traint Lucas Biglia alweer volop mee met de groep. "Het doet deugd weer in groep te trainen en de bal weer te raken", zegt Biglia. "Volgens de chirurg die de operatie uitvoerde, is het nog wat vroeg, maar ik voel me zo goed dat ik over tien dagen al hoop te spelen tegen Club Brugge."

"Voor mij is dat realistisch. Ik ben al vaker geblesseerd geweest, maar iedere keer ben ik er in geslaagd een snellere terugkeer te forceren", aldus de middenvelder. "Kans dat ik hierdoor herval, is er niet. Toen dat vorig jaar gebeurde, ging het om een blessure, nu om een operatie. Dat is iets anders. De schouder is door de operatie steviger gemaakt dan voordien."

Operatie en revalidatie in Argentinië

Biglia liet zijn geblesseerde schouder niet opereren in België, maar wel in zijn geboorteland. "Ik heb me laten opereren door de specialist van het Argentijnse Davis Cupteam. Tennissers hebben vaak schouderblessures, ik kon me geen betere specialist indenken", legt hij uit. "De eerste drie weken van de revalidatie waren wel moeilijk. Mijn schouder zat in een doeken moest rusten. Ik was geïmmobiliseerd en dat botst met mijn karakter."

"De vierde week mocht ik bij de kinesist gaan, toen kon ik weer bewegen. Sindsdien ging het alsmaar beter. Elke dag reed ik 100 km naar Buenos Aires voor mijn revalidatie. De laatste weken heb ik ook met mijn broer getraind op een voetbalveld."

"Getrouwd zonder voetballers"

Biglia maakte van zijn periode in Argentinië ook gebruik om te trouwen. "Dat had ik lang geleden al voorgesteld aan Cecilia. We zijn tenslotte al acht jaar samen." Een glamoureus feest werd het wel niet. "We wilden dat het in besloten kring gebeurde, met de familie. Er was niet één voetballer uitgenodigd."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.