Het spook van lege stadions doemt weer op

VRIJDAG, 3 DECEMBER 2021, 07:56 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vandaag het derde vervroegde overlegcomité in evenveel weken. Tot nu bleven de supporters in de stadions gespaard maar het ziet er naar uit dat dat voorbij is. De kans dat er opnieuw zal gespeeld worden voor lege stadions, is groot.

Vorige week riep de Pro League nog op om zeker een mondmasker te dragen in de stadions. Ondertussen is al gebleken dat die oproep bij veel supporters in dovemans oren is gevallen. In ieder geval heeft expertengroep GEMS nu het advies op tafel gelegd om professionele sportwedstrijden te laten doorgaan zonder publiek.

Het feit dat de mondmaskerplicht amper wordt opgevolgd zou evenwel niet te reden zijn, wel de verplaatsingen, volle bussen, treins, auto's, zouden een doorn in het oog zijn en een bron van besmettingen. Of het volledige lege stadions, of half gevulde, blijft nog in het midden. Deze namiddag weten we meer.

Wat wel vaststaat is dat de clubs opnieuw enorme verliezen zullen lijden als er weer moet gespeeld worden zonder of minder publiek.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.